Skipper

De eerste zeven dagen na plaatsing was Skipper nauwelijks benaderbaar. Hij bevond zich in de afsluitbare achterkamer op een kussentje onder de stoel; zijn veilige haven. Eten en drinken aldaar aanwezig, alsmede krabplank, speelgoed en kattenbak.

Na de eerste week de achterkamerdeur opengezet zodat Skipper kennis kon maken met soortgenoten en het hele huis. De kennismaking met twee soortgenoten (Stan; 17 jaar en Dunan; 12 jaar) ging boven verwachting goed. Inmiddels heeft Skipper heel wat zelfvertrouwen opgebouwd en is aardig losgekomen. Sindsdien ligt Skipper af en toe nog op zijn “veilige” kussentje maar meestal elders in huis. Zijn favoriete plekkie is de armleuning van het bankstel.

Skipper is ontzettend speels. Hij heeft dan ook een areaal aan speelgoed tot zijn beschikking waar hij goed gebruik van maakt. Ook zou hij af en toe wel eens met zijn soortgenoten willen spelen, maar die zijn daar lang niet altijd van gediend. Daarom is er veel speelgoed aanwezig waarmee hij zijn energie kwijt kan.

Eten: In eerste instantie lustte Skipper alleen droge brokjes en snoepjes van Catisfaction. Nu laat hij zich ook zachtvoer (Sheba, Felix, Gourmet, Whiskas e.d.) goed smaken. ’s-Morgens na het opstaan is het eerste wat ik doe de katten voeren. Skipper laat zich dan duidelijk horen, miauwen en zijn rrrr-geluidjes. Aan het eind van de middag hetzelfde ritueel. Tussendoor kraak ik wel eens met het zakje kattensnoepjes. Skipper is er dan als de kippen bij.

Naar mensen toe is Skipper ook vriendelijk en spraakzaam. Hij laat zich nu gemakkelijker aaien en komt ook regelmatig naar mij toe voor een aai en een knuffel. Geregeld zijn wij bezig met een potje hand- of voetbal met stuiterballetjes e.d. Skipper is helaas geen schootkat. Slechts zelden ligt hij naast mij op de bank. Op zijn buikje kriebelen vindt hij “not done”, zijn rug, koppie, flanken en staart vindt hij prima. Optillen is kennelijk strikt verboden. Hij raakt daarvan in paniek. Ook schrikt hij van plotselinge geluiden en snelle bewegingen. Als gevolg van zijn schrikkerigheid durf ik het nog niet aan om hem naar buiten te laten. Gelukkig lijkt hij dan ook nog geen animo te hebben om naar buiten te gaan. Verder een prima vermakelijke huisgenoot.

Skipper

Skipper

Skipper