Saartje (voorheen Mulan)

Het is nu meer dan een maand dat Mulan bij mij is. Haar naam is inmiddels veranderd in Saartje. Toen ik het kattenmandje opende bij mij thuis, liep ze er gelijk uit en ging op onderzoek uit. Ze was totaal niet bang. In de avond kwam ze ook bij mij op de bank liggen en bij het naar bed gaan, liep ze mee naar de slaapkamer en sliep bij mij.

Saartje had wel een snotneus en ze is bij de dierenarts geweest voor een antibioticakuur van 6 dagen. De kuur is goed afgerond en geen snotneus meer.

Op de terugweg van de dierenarts begon Saartje voor het eerst te miauwen tegen mij en sindsdien praat ze tegen mij als ze wat te vertellen heeft. En dat is best veel!

De eerste dag dat ze naar buiten mocht was voor ons allebei heel spannend. Ze was erg blij en praatte aan een stuk door buiten. Ik heb haar naar buiten gedaan op nuchtere maag zodat ze weer naar huis zou komen om te eten. Dat ging fantastisch goed!

Ik merkte dat ze snel mijn dagroutine wist, en als ik weg ben geweest zit ze al op mij te wachten, dan zit ze achter de deur.

Ook is ze beschermend naar mij toe. Toen er een andere kater voorbij liep buiten, vloog ze op de kater af en begon te blazen. Hij mocht niet tussen ons in lopen.

Als ze honger of trek heeft, pakt ze haar eigen zakje voedsel uit de doos.

Ze heeft nog schattig baby-gedrag. Als ze bij mij ligt en ze trappelt met haar pootjes, dan zuigt en sabbelt ze aan mijn kleding of kleed dat op de bank ligt.

Kortom, Saartje en ik zijn enorm blij met elkaar! Ze is een gezellige kletskous, speels, ondeugend, intelligent, lief en waaks.

Saartje (voorheen Mulan)