Edi (voorheen Poerkie)

Hallo lieve mensen,

Een berichtje van Edi (jullie kennen mij als Poerkie). Dankzij jullie inzet ben ik sinds woensdag 5 juni in mijn nieuwe huis.

Een spannende dag, maar ik was snel op mijn gemak. Eerst heb ik het huis verkend en al na 4 uur zat ik op schoot. Mijn nieuwe huisgenootjes zijn lief en heel knuffel gek (tref ik even).

Ik krijg de hele dag aandacht, zo erg dat ik af en toe even niets wilde????. Maar ik moet toegeven dat ik hun aandacht heerlijk vind. We hebben hier grote ramen en zo kan ik zowat alles zien. Ik krijg heerlijk eten en heb een eigen zit plek op de bank tussen de huisgenootjes in, maar eigenlijk mag ik overal zitten. Na een week mochten de familieleden mij opzoeken en zij waren gelijk weg van mij (had niets anders verwacht) het was zo leuk dat ik bij twee nichtjes van mijn huisgenoten op schoot ging liggen en niet meer weg was te krijgen.

Maar na een maand voelde ik mij niet meer zo lekker en ik probeerde het natuurlijk voor me te houden, want stel dat ik weer terug moest. Daar trapten mijn huisgenootjes niet in en voordat ik het wist zat ik (weer) in de mij zo bekende omgeving van gekke geurtjes en witte jas. Een andere witte jas weliswaar, maar wel weer een gedoetje. Één keer werd ik daar achtergelaten en hoe het gebeurde weet ik niet meer, maar werd in ene wakker en miste een paar bijtertjes. Gelukkig werd ik weer opgehaald door mijn huisgenootjes en thuis ontzettend vertroeteld. Al gauw rende ik alweer achter gevaarlijke vliegende beestjes aan in mijn huis, die overigens ook lekker smaken, yammie. Wel probeerde mijn huisgenootjes sinds het uitstapje 2x per dag iets, zij noemden het een pilletje, te geven. Dit zou goed zijn voor mijn bekkie. Nou dat kan wel zo zijn, maar het is niet te eten hoor. Ik liet het lekker liggen. Volgens mij vonden ze dit niet zo erg, want nu krijg ik zelfs 2x per dag dat lekkere spulletje dat ik bij jullie altijd van de vingers mocht aflikken. Zo zie je maar weer, je poot stijf houden levert wat op.

Al met al, ik ben helemaal gewend en relaxt in mijn nieuwe huisje en het gaat nu ook heel goed met mijn bekkie. Ik heb mijn draai gevonden. En natuurlijk zijn mijn huisgenoten reuze blij met mij. Maar ja, wat wil je met zo’n knapperd als ik en zoveel skattigheid. Ik lig urenlang gestrekt op schoot en wissel af en toe van huisgenoot. Mijn favoriete moment is als de krant wordt gelezen… zucht.. kranten liggen zoooo lekker.. Maar eerlijk gezegd, ben ik ook blij met mijn huisgenootjes. Ik kan s’ochtends na het wakker worden het bijna niet afwachten dat ze beneden komen en knuffel ze plat en miauw (op mijn manier) honderduit over mijn nachtelijke avonturen. S’avonds spring ik op schoot, zet mijn voorpootjes op hun borst en duw mijn natte neusje in hun gezicht en spin ondertussen mijn volledige repertoire af, masseer even en ga heerlijk liggen… echte kattenliefde????

Kattenpootje van Edi

Ps Om jullie een idee te geven hoe het bij mij huisgenootjes is en het met mij gaat, heb ik een aantal foto’s meegestuurd.

Edi (voorheen Poerkie)

Edi (voorheen Poerkie)

Edi (voorheen Poerkie)

Edi (voorheen Poerkie)